Η Σαβίνα Κιοσέογλου γεννήθηκε το 1957 στην Αθήνα. Αρχικά σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής της Αθήνας και στη συνέχεια Γραφικές Τέχνες στη σχολή Βακαλώ. Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα μικρογλυπτικής και κοσμήματος, ενώ το 1999 διδάχθηκε τις τεχνικές του πηλού από την κεραμίστρια Έφη Φουνκ.

 

Με το πέρασμα του χρόνου αγάπησε ιδιαίτερα την κεραμική, καθώς της έδινε απεριόριστες δυνατότητες έκφρασης. Όπως λέει και η ίδια «οι επιρροές συσσωρεύονται στον καθένα μας μέχρι που κάποια στιγμή ζητούν να εκφραστούν. Και ο πηλός μου δίνει αυτή τη δυνατότητα απλόχερα.»

 

Αγαπάει να δημιουργεί, να συγκεντρώνεται στη δουλειά της και να πειραματίζεται. Την γοητεύει ιδιαίτερα η επίδραση των οξειδίων και η αλληλεπίδρασή τους με τον πηλό, γι αυτό και αφιέρωσε πολλά χρόνια σε πειράματα με οξείδια και ορυκτά. Η παλέτα των χρωμάτων της είναι μεγάλη, καθώς αδυναμία της είναι τα υαλώματα και στον τοίχο του εργαστηρίου της διακρίνει κανείς εκατοντάδες δείγματα χρωμάτων. Χρώματα απαλά και γήινα, που θυμίζουν την άμμο, τη θάλασσα, τη φύση.

 

Τα έργα της δεν έχουν ποτέ τέλειες ευθείες ή τέλειους κύκλους. Είναι ασύμμετρα, φυσικά, χωρίς καμιά προσπάθεια να γίνουν τέλεια. Tα γλυπτά της Σαβίνας, όπως πολλοί λένε, μοιάζουν βγαλμένα από το βυθό της θάλασσας. Μοιάζουν με βράχια διαβρωμένα από το κύμα στο πέρασμα του χρόνου. Μοιάζουν συγχρόνως σκληρά και απαλά, λιτά και δυνατά. Διακρίνει κανείς ένα σωστό συνδυασμό σχεδίων και χρωμάτων που δίνουν την αίσθηση του περάσματος του χρόνου. Ο χρόνος φέρνει τη φθορά, και η φθορά φέρνει μια ξεχωριστή ομορφιά, που απεικονίζεται στα έργα της.